İyi geceler herkese :)
Tarife internette değişik tarifler
ararken şimdi gerçekten ismini hatırlayamadığım bir sitede buldum. Resmini ilk gördüğümde aklıma fransadaki makaronlar geldi. Oradaki günlerimi düş
ünüp özlediğimi farkederek; makaron da olmasa, en azından onu bu şekliyle anımsatan bu minik pastaları yapma
ya karar verdim :) Bence iyi de etmişim. Şu anda önümde pastalarım, televizyon karşısında günün tüm yorgunluğunu uzandığım kanepede çıkartıyorum.
Dün yapmış olduğum yemekler hala dolabımda varlığını sürdürdüğü için bu akşam yemek yapma derdim yoktu. O yüzden keyifle, yavaş yavaş tüm malzemelerimi çıkardım. Derince bir kaba yarım bardak ılık suyu, 1 su bardağı sütü, 1 tatlı kaşığı tuzu, 1 çay bardağı şekeri ve 2 tatlı kaşığı kuru mayayı karıştırdım. Evde mayam yoktu; ben de dün akşam nazikçe kapımı çalıp beni eski komşuluklara götüren karşı komşumdan 1 paket kuru maya ödünç aldım. Bu karışımı 1 saat beklettim; mayalanması gerekiyordu karışımımın kendi kendine. 1 saat sonra bu sulu karışıma 1 kg kadar un, 125 gr margarin ve 3 yumurtayı ekledim. Başladım yoğurmaya. 1kg unun hepsini aynı anda koymadım karışıma; karışıma azar azar kıvamını kontrol ede ede ekledim unu. Bu şekilde hamurunuzun kıvamı tamamen ellerinizde oluyor. Süprizle karşılaşmamış oluyorsunuz. Hamurum kıvamını aldıktan sonra bir müddet (nasıl desem sanıyorum bir 15dakika kadar) hamurumu kendi haline dinlenmeye bıraktım.
Sonrasında hamurumu masamın üzerinde 1 parmak kalınlığında olacak şekilde açtım. Hamurumuzun çok ince olmaması lazım çünkü pişerken şişmeleri gerekiyor ki soğuduktan sonra ortadan ikiye kesilmeleri kolay olsun. Bu şekilde açtığım hamurdan su bardağının ağzını kullanarak yuvarlaklar çıkardım ve yağladığım tepsiye bu minik yuvarlakları dizdim.
Dizdiğiniz yuvarlakları bir yarım saat kırkbeş dakika kadar bekletmeniz gerekiyor ki hamur yuvarlaklarımız burada kendi hallerinde mayalansınlar :) Bunu denerken şunu gördüm ki 40-45 dakika kadar beklettiğ
im yuvarlaklarım daha güzel kapardılar pişerken :)
Sonra beklettiğimiz yuvarlakları 200 derecede kızgın fırına sürüyoruz. Burada da yine dakika veremiyorum çünkü üzerlerinin kızarmasını beklemeniz gerekiyor. Ama sanıyorum bir 15 dakika yeterli olacaktır; gidip gelip bakmanız da fayda var :)
Yuvarlaklarımız pişince fırından alıp dışarıda soğuyana kadar bekliyoruz. Bu arada bir kenarda içinin kremasını yapabiliriz. Ben hazır kremalardan kullandım; malum çalışan kadının hazır malzeme kullanmaya olan yatkınlığı bu :) Soğuyan yuvarlakları ortalarından ikiye böldüm ve aralara krema sıkarak bunları minik sandwiçlere dönü
ştürdüm. Krema sıkmak için özel bir poşetim yoktu dolayısıyla bu işlem için uzun süredir kullanmadığım fırın poşetlerimden birini kullandım. En sonunda da, içi kremalı bu minik pastaların üzerine pudra şekeri serptim. Ve evet enfes birşey oldu :)
Makaron olmadı ama gözümde makarona benzer minik bir pasta oldu :) Makaron tarifi bulana kadar bu minik pastaların bana eşlik etmesi muhteşem bir duygu :)
Şimdi yatağa gidip huzurlu bir uykuya dalmadan önce ismini hatırlamadığım ama bu tarifi bizimle internette paylaşan o gizli kahramana teşekkür eder, bu tarifi sizlerin de denemesini dehşetle tavsiye edip iyi geceler dilerim :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder