27 Ocak 2013

Pelin'in İncirli Nescafeli Keki


Aylar aylar öncesinde, sanıyorum ben daha hamile iken sevgili arkadaşım Pelin'in yapıp bana getirdiği ve o gün bugündür tadını unutamadığım ve içeriğindeki malzemelerin aksine oldukça hafif bir tatlı bu. Eminim misafirleriniz de daha ilk çatalda bu tadı ve sizi asla unutamayacaklar :)

Malzemelerimizi 3 ana grupta sınıflandırabiliriz; kekin kendisi için, şerbeti için ve en sonunda üzerindeki kreması için. Hadi yavaş yavaş malzemelerimizi hazırlamaya başlayalım.

Kek
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş ceviz
7-8 adet kuru incir
1 kabartma tozu
1 paket vanilya

İncirleri yapabiliyorsanız 2 saat kadar önceden suda bekletebilirsiniz. Ama o kadar beklemek istemiyorsanız ve hemen hazırlamak istiyorsanız benim yaptığım gibi 10-15 dakika kadar incirlerinizi kaynak suda da bekletebilirsiniz. Tüm bu malzemeleri bir kapta karıştırıp bir borcama boşaltıyorsunuz ve 170derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyorsunuz. Kekin piştiğini üzerinin kızarmasından anlayabilirsiniz ayrıca kürdan batırma formülü de oldukça pratik bir formüldür. Batırdığınız kürdan kekin içerisine yapışmıyor, kolay çıkıyor ve kürdan üzerinde hamur ıslaklıkları gözükmüyorsa kekiniz tamamdır :) Hazır olan kekinizi dışarı çıkartıp bir kenarda ılınması üzere bekletebilirsiniz.

Şerbet
1 çorba kaşığı nescafe
1 su bardağı su
3 kahve fincanı şeker

Bu malzemeleri de bir tencere içerisinde ateşte malzemeler birbirlerine geçecek şekilde karıştırıp ılıması üzere ateşten alıyorsunuz. Ilıyan şerbeti ılımış olan kekin üzerine gezdiriyorsunuz. Buradaki önemli nokta; hem kekin hem de şerbetin ılık olmasıdır.

Krema
1 litre süt
4 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Süt, un, şeker ve vanilyayı karıştırıp pişiriyorsunuz. Pişen bu muhallebi soğuyana kadar bekleyip soğuyunca içine 1 paket krem şantiyi boşaltıp iyice çırpıyorsunuz. En sonunda da kremayı kekin üzerine sürüyorsunuz.

Ve ortaya böylesi muhteşem böylesi leziz böylesi vazgeçilmez bir tatlı çıkıyor.

Pelin'ime bir kez daha teşekkür eder hepinize afiyet olsun dilerim efendim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder