22 Şubat 2014

Tereyağında Jumbo Karides


Bugün akşam yemeği menüsünde balığın yanına ne yapalım diye düşünürken bakıkçı tezgahındaki jumbo karidesler eşimin ilgisini çekmiş olacak ki eve geldiğimizde poşetlerimizin içinden 7-8 tane temizlenmiş jumbo karides de çıktı.

İnternette yaptığım kısa bir araştırma sonrası ve biraz da digiturk home tv de seyrettiğim benzer tarifleri de harmanlayarak bu kısa, kolay ve pratik tarife ulaştım.

Öncelikle bir tavada 2-3 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağını bir diş sarımsak ile kavuruyoruz. Burada önemli olan yağı çok fazla yakmamaya dikkat etmeniz. Sonra karideslerinizi tavaya bırakıyorsunuz. Üstlerine az karabiber, kırmızı biber, kekik ve tuz serpiyorsunuz. Damak tadınıza göre baharatları detaylandırabilirsiniz ama bence bu kadarı bile mükemmel olmasına yetiyor. Tavayı sallamak suretiyle karideslerinize tavadaki yağlı sosu yedirebilirsiniz. Kaşıkla haldur huldur çevirmemeniz çok önemli :) Karıştırma ihtiyacınız olursa bahsettiğim gibi tavayı ileri geri sallamak suretiyle karideslerin yerlerini değiştirebilirsiniz. Karideslerin her iki tarafı da pişecek şekilde belirli aralıklarla (önerim mümkünse tahta bir maşa ile) karidesleri çeviriyorsunuz. Toplamda karidesler 5 ila 7 dakika arasında pişmiş oluyor. Bence 8 dakika tamamdır :)

Son olarak karideslerinizi dilediğiniz gibi tavadan alıp servis yapabilirsiniz. Tavanın dibinde kalan sarımsaklı yağı da üzerlerine gezdirmeyi unutmayın :)

İşte bu kadar kısa ve basit :) Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder