19 Şubat 2014

Nigella'nın Köfte Pizzası


Haftasonu Digiturk'de Nigella'yı izlerken yaptığı bir sürü tarif arasından rejimime en uygun olanını seçip pazar akşamı soframıza değişik birşey getirmek istedim:) Güzel de oldu diye düşünüyorum..Özellikle pizzaya benzerliği ile et sevmeyen, yemeyen çocuklarınıza bir seçenek de olabilir :)

Tarif ve hazırlaması çok kolay, hızlı ve pratik...Akşamları iş çıkışınızda ne yapayım derdinize bir başka alternatif olarak aklınızda bulunsun derim :)

Öncelikle köfte yaparmış gibi tüm malzemeleri; yumurta, kıyma, baharatlar, tuz, salça bir güzel yoğuruyorsunuz. Sonra onları minik köfteler yapmak yerine yuvarlak bir fırın kabının dibine güzelce yayıyorsunuz. Yuvarlak bir kabınız yoksa fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine kilitli çember kek kabının dışını koyarak yine harci oluşturduğunuz o çemberin içine yayabilirsiniz. Bunu da hallettikten sonra, en son aşama harcın üzerinin süslenmesinde. Onu da dilediğiniz şekilde doğrarken suyunu akıttığınız domatesler, biberler ve tuzsuz peynirle süsleyebilirsiniz.

Geriye bir tek hazırladığınız bu köfte pizzasını fırına verip beklemek kalıyor :) Ben 150-160 derecede ortalama 20-25 dakika kadar pişirdim. Ama gidip gelip kontrol ederek pişme süresini takip etmenizi öneririm :)

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder