7 Şubat 2013

Mutfağın Şahı Muhammara


Muhammarayı bilen bilir...Vazgeçilmezdir bazıları için. Damağınızda hafiften acı bir tat bırakır. Salçalı ekmek severlerin kesinlikle bir numarası olmaya adaydır. Akşam yemeğe misafiriniz geldiğinde en çok ilgiyi o görür, içki içiyorsanız masanızın en güzel mezesidir, kahvaltılarınızda zeytin-peynirden sonra olmazsa olmazınızdır, mideniz kazındığında ekmeğin en yakın arkadaşı, en hızlı atıştırmalıktır; kısacası ona alıştınız mı hayatınızın anlamıdır :)

Bu akşam da her akşam olduğu gibi yemeğimizi yiyip sofrayı toplamaya başladığımızda teyzemin o eşsiz lezzet için malzeme hazırladığını gördüm. Ve o an dedim ki bunu herkesle paylaşmalıyım :) Malzemelerin ölçülerini zamanla damak tadınıza göre azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz tabiiki de :)

Malzemeler
4 tane kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
3 tane peksimet
2 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 avuç dövülmüş ceviz
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak

Öncelikle, ceviz, nane ve diğer baharatları robota koyup bir güzel çekiyorsunuz. Bu karışımı bir kaseye aldıktan sonra biberleri çekirdeklerinden ayıklayıp doğruyor ve robota atıyorsunuz. Biberleri 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile beraber robotta çekiyorsunuz. Ortaya çıkan karışımı, daha önceden hazırladığınız ve başka bir kaseye aldığınız karışımla birbirine karıştırıyorsunuz. Karışıma 1 diş sarımsak da rendeleyip biber salçasını da koyuyorsunuz ve güzelce hepsini 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile beraber karıştırıyorsunuz.

Ve işte bu kadar kolay bir şekilde, bu muhteşem lezzet huzurlarınızda sizi bekler :)

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder