22 Mayıs 2012

FIRINDA SEBZELİ MÜCVER



Size bir önceki yazımda söz verdiğim gibi süpriz cupcake lerimi de yapıp burada sizlerle paylaşacağım ama dediğim gibi onlar yoğun bir şekilde ayakta kalmamı gerektireceğinden ve bunu malesef karnımda kızımla haftaiçi başaramayacağım için cupcake lerimizle kavuşmak için haftasonunu bekliyor olacağız :) Bu sırada da ben sizinle bugün akşam oradan buradan harmanladığım tariflerle hazırladığım fırında sebzeli mücver tarifini paylaşmak istedim.

Genelde akşamları eve geldiğimizde ufak çaplı bir "bugün ne yiyeceğiz" krizi yaşarız :) Saatlerce düşünür sonunda ya hızlı birşeyler pişirir ya da dışarıdan söyleriz. Bugün ise, akşama doğru karnım oldukça acıkmış olacak ki, akşama yemeğe ne pişireceğimi ilk defa kafamda oturtmuş olarak çıktım iş yerinden :) Canım acayip mücver istiyordu. Ama ailecek kızartma yemeklerini sevmiyor, yemeyi de çok tercih etmiyorduk. Zaman zaman, özellikle yaz aylarında nadiren yaptığımız yoğurtlu kabak-patlıcan kızartması ve yine nadiren yaptığımız kalp-ciğer kızartması haricinde evde kızartma yaptığımız söylenemezdi. Kafamda kızartma olmadan mücveri nasıl yapabilirim diye planlarken, aklıma fırın seçeneği geldi. İnternetten hızlıca birkaç araştırma yapıp kafamdakileri kendimce bir potada erittikten sonra mutfağın yolunu tuttum.

Öncelikle dolabımdaki tüm sebzeleri ortaya döktüm; 1 tane kabak, 1 tane patlıcan, 1 tane patates. Öncelikle bunları ayrı ayrı rendeledim ve önce patatesleri tavada, çok az zeytinyağında kavurmaya başladım. Rengi hafif koyulaşmaya başladığında üzerine rendelenmiş kabak ve patlıcanı ekledim ve bir süre daha hepsini kavurmaya devam ettim. Burada malzemenin kıvama geldiğini size duyuran malzemelerin rengi ve durumudur. Malzemeler kendini saldığında ve renkleri hafif hafif koyulaşmaya başladığında tavanın altını kapadım ve malzemeyi soğumaya bıraktım. Onlar kenarda soğuya dursun bir başka geniş kap içerisinde 3 kaşık yoğurt (dilerseniz göz kararı zevkinize göre peynir rendesi), zevkinize göre göz kararı doğrayacağınız maydanoz, 3 kaşık un, çok az kabartma tozu, tuz, kırmızı biber, 3 tane yumurtayı karıştırdım.Ve bu karışıma kenarda soğumaya bıraktığım karışımı ekledim. Hepsini birbirleriyle karıştırdım.

İşin çoğunu atlattıktan sonra bir borcama yağlı kağıdımı serdim; ve üzerine hazırladığım karışımı döktüm ve borcama güzelce yaydım. Sonra borcamı 200 derecelik fırına verdim ve üzerleri kızarana kadar pişirdim.

Tüm bunlar en fazla 40-45 dakikamı aldı diyebilirim. Malzemenin üzeri kızarınca da borcamı fırından çıkartıp mücverimi dikdörtgenler halinde kesip servis yaptım. Siz dilediğiniz şekilde; ister kare, ister dikdörtgen, ister havuç dilimi keserek servis yapabilirsiniz :) Servis tabağınızı çok az maydanozla süsleyip renklendirebilirsiniz tabii ki de :)

Siz de zaman zaman evlerinizde "bugün ne yiyeceğiz" krizi yaşıyorsanız, o krizlerden birinde bunu denemenizi öneririm :) Hızlı pratik doyurucu ve sağlıklı...Daha ne olsun; AFİYET OLSUN :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder